Blog

Ben jij al klaar voor AVG/GDPR?

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe Europese privacywet in, beter bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of GDPR. Bedrijven, ZZP-ers, stichtingen en webshops: iedere onderneming moet aan deze nieuwe regels voldoen. In dit blog vind je meer over AVG en handige stappenplannen om snel AVG Ready te zijn.

Lees dit blogbericht »

AVG-updates Google Analytics

Op 25 mei gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Dit heeft onder andere gevolgen voor het gebruik van Google Analytics. De EU stelt de AVG in, maar Google moeten de AVG-eisen wel waar kunnen maken. Vannacht kwam Google met een uitgebreide mail hierover. Ik heb de belangrijke onderdelen eruit gehaald en vertaald.

Lees dit blogbericht »

Help! Mijn doelgroep gaat van Facebook

Steeds meer mensen lijken weg te gaan van Facebook. Arjen Lubach riep op om massaal Facebook Bye Bye te zeggen. Wat betekent dit voor jou als ondernemer en jouw Facebook-activiteiten? Wat als er minder mensen op Facebook zitten, waar deel je jouw berichten dan? In dit blog beschrijf ik de alternatieven!

Lees dit blogbericht »

Actuele cijfers over e-mailmarketing (2018)

e-Village brengt jaarlijk de E-mail Benchmark uit. De 15e editie van de E-mail Benchmark staat boordevol cijfers, verkregen uit meer dan 3,5 miljard e-mails en ruim 14.000 campagnes. In dit blog beschrijf ik de belangrijkste en opvallendste details.

Lees dit blogbericht »

How-to: Accounts toevoegen aan Tweetdeck

Tweetdeck is een populaire tool van Twitter om meerdere Twitter-accounts tegelijkertijd te beheren. De afgelopen dagen ontstond commotie op internet; Tweetdeck heeft de mogelijkheid om nieuwe accounts toe te voegen verwijderd. In werkelijkheid is er een nieuwe manier van werken geïntroduceerd, waarmee het toevoegen van accounts ook anders is geworden. Leer hier hoe je nu accounts toevoegt aan Tweetdeck.

Lees dit blogbericht »

How-to: Instagram posts via je desktop

Op instagram.com kun je wel foto’s bekijken en liken, maar het plaatsen van foto’s moest altijd via de app op je smartphone. Tot voor kort. In de mobiele browser kun je nu ook foto’s uploaden en dus berichten plaatsen. Nu zul je zeggen; via een mobiele browser kan ik nog steeds geen foto’s plaatsen via mijn PC. Wel als je je desktopbrowser een beetje voor de gek houdt…

Lees dit blogbericht »

Jouw favoriete blogs lezen met Feedly

Per dag komen er heel veel blogs en nieuwsberichten online. Het is een onmogelijke taak om alle websites elke dag weer door te struinen. Ik maak al geruime tijd dankbaar gebruik van Feedly. In dit blog vertel ik je er meer over. Ik denk dat je er vandaag nog gebruik van gaat maken!

Lees dit blogbericht »

Grafisch design en UX-design

Grafisch design en User Experience Design (UX) liggen dicht tegen elkaar aan. Ze vullen elkaar goed aan, maar er zijn ook verschillen. In dit blog bekijk ik deze verschillen en de overlappingen die er zijn. Ga je zelf aan de slag met bijvoorbeeld het ontwerpen van een website? In dit blog lees je waar je rekening mee moet houden als het gaat om grafisch- en UX-design.

Lees dit blogbericht »

How-to: Back-up maken van je WordPress website

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom het handig is om een back-up van je website te hebben. Er zijn ook tal van mogelijkheden om een back-up te maken. In dit blog beschrijf ik hoe je een complete back-up maakt van je website en database met de WordPress plugin “Duplicator”.

Lees dit blogbericht »

Vakantiebreak

De afgelopen periode heb ik genoten van een heerlijke vakantie. Lees meer over mijn vakantiebreak, de boeken die ik gelezen heb en de plannen die ik gemaakt heb voor het nieuwe jaar.

Lees dit blogbericht »