Jouw favoriete blogs lezen met Feedly

21 augustus 2017

Per dag komen er heel veel blogs en nieuwsberichten online. Het liefste wil je de voor jou belangrijke websites volgen en alleen de blogs lezen en delen die voor jou interessant zijn. Maar hoe? Het is een onmogelijke taak om alle websites elke dag weer door te struinen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ik maak al geruime tijd dankbaar gebruik van Feedly. In dit blog vertel ik je er meer over. Ik denk dat je er vandaag nog gebruik van gaat maken!

  RSS-reader
Met Feedly kun je RSS- en atomfeeds uitlezen. Een feed is een stukje code achter een website die bijhoudt welke artikelen er online staan en welke artikelen je al gelezen hebt. Deze URL kun je opgeven in Feedly. Vaak wordt een RSS-feed aangegeven met een oranje icoon, al verwaterd dat de laatste tijd en bevat bijna elke nieuwspagina automatisch RSS-mogelijkheden.

  Feedly
Feedly is een gratis tool waarin je al jouw favoriete websites kunt volgen. Je volgt websites door hun RSS-feed of de URL van een nieuwspagina in te voeren. Bijv. matthiassander.nl/blog.
De nieuwsberichten verschijnen automatisch in jouw Feedly omgeving. Vervolgens kun je een blog aanklikken, lezen en delen. Wanneer je meerdere onderwerpen wilt volgen, bijvoorbeeld “Marketing”, “Design” en “Technieuws”, kun je verschillende Feeds aanmaken en websites samenvoegen.
Wil je een blog nog eens rustig nalezen op een later moment? Feedly bevat een Read later mogelijkheid en Boards om blogs op te slaan. Handig als je een blog tegenkomt die je later nog weer eens wilt lezen of gebruiken.
Feedly is beschikbaar in je browser en als App op je smartphone of tablet en wordt automatisch gesynchroniseerd.

Aan de slag met Feedly
Op feedly.com log je in met je Google-account, Feedly-account of Facebook-account. Je kunt daarna direct beginnen met het toevoegen van RSS-feeds en nieuwspagina’s.

Zoek nieuwe websites en volg ze in je Feeds:

Beheer je Feeds en de websites die je volgt:

In een blog heb je uitgebreide mogelijkheden om te lezen, bewaren en te delen:

Feedly kent nog veel meer uitgebreide mogelijkheden, maar met deze basis kun je vandaag nog jouw favoriete websites volgen en blogs lezen en delen.